В 16 професионални направления тази година няма да има прием, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

В 16 професионални направления тази година няма да има прием, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, предаде БГНЕС. 

Засегнати ще са Аграрният университет в Пловдив, Великотърновският университет „Св. Св. Кирил и Методий“, Лесотехническият в София, Медицинският университет в Плевен, Русенският университет „Ангел Кънчев“, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски, университетът по хранителни технологии в Пловдив, Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Министър Вълчев представи план приема в държавните висши университети за 2019/2020 година.

„Три са в икономика, 3 в национална сигурност, 3 в туризъм, 3 в администрация и управление. Нулевият прием се получава по механизма, който сме заложили по Постановление 64, това че те трябва да обучават под 15 бройки и това че тези професионални направления, които не сме определили като приоритет“, обясни министър Вълчев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес