Известната парижка забележителност бе покосена от колосален пожар

Известната парижка забележителност "Нотр Дам" бе покосена от колосален пожар в понеделник, 15 април, а вестта срина емоциите на милиони хора по света, пише Gong.Bg.

КАК ИЗГЛЕЖДА "НОТР ДАМ" СЛЕД ОПУСТОШИТЕЛНИЯ ПОЖАР ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ ОТ ПОЖАРА ВИЖТЕ ТУК

Пръв от спорната общественост реагира Килиан Мбапе, който в този момент играе за столичния гранд във Франция "Пари Сен Жермен". Мбапе публикува кадър в Twitter с горящата готическа катедрала, като бе сложил емотиконка на ридаещо човече, както и знамето на Франция.

Пожарникарите, които се борят с огромния пожар потвърдиха, че мащабните ремонтни дейности са свързани с огъня, който порази храма от 12 век. Кулата с форма на стрела на парижката катедрала "Нотр Дам" рухна под напора на пламъците, които обхванаха цялата горна част на храма.

Пожар унищожи голяма част от парижката катедрала „Нотр Дам” (ОБЗОР)

Халфът на "Байерн Мюнхен" Корентен Толисо пък също сподели в социалните мрежи снимка с горящата парижка катедрала с надпис: "Колко тъжно".

Легендарният котдивоарски нападател от близкото минало Дидие Дрогба също се присъедини към мъката, която е обвзела цяла Франция, показвайки огорчението си в Twitter.

ВСИЧКО ЗА ПОЖАРА В „НОТР ДАМ“ В ПАРИЖ ЧЕТЕТЕ ТУК

Информация: Gong.Bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.