В следващия кръг Рафа ще играе с аржентинеца Гуидо Пела

Григор Димитров се бори срещу Надал, но испанецът бе твърде силен и този път, съобщава БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Григор напусна в третия кръг турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като отстъпи в два сета - 4-6, 1-6, срещу 11-кратния победител в надпреварата Рафаел Надал за малко повече от 1 час и половина игра. Българинът показа добра играе в първия сет, но във втората част Надал беше безупречен и не остави шансове на първата ни ракета. Резултатът от срещата е абсолютно същия като този от миналата година, когато двамата играха на полуфинал.

Надал започна по-добре мача и осъществи пробив в четвъртия гейм, след което го затвърди, за да поведе с 4-1. Димитров се върна в мача, като спечели следващото си подаване на нула и върна пробива. Надал прекъсна устрема на Гришо за 5-4 в деветия гейм и веднага след това го проби за втори път, като сложи край на първия сет.

Григор Димитров се справи с германеца Ян-Ленард Щруф

Вторият сет започна с пробив за Надал, който дръпна рано с 3-0. Гришо успя да спаси нова точка за пробив и откри сметката си в тази част, но това се оказа единственото, до което се добра. Последваха нови три гейма за Рафа и така срещата приключи в два сета.

Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста

Рафаел Надал ще играе срещу Гуидо Пела на четвъртфиналите в турнира. По-рано аржентинецът отстрани Марко Чекинато след 6-4, 4-6 и 6-4.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.