Павел Колев коментира появилите се слухове, че Петър Хубчев застава начело на отбора

"Треньорска смяна не е на дневен ред". Това коментира изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев по повод появилите се слухове в медийното пространство относно напускането на националния отбор от страна на Петър Хубчев и поемането на Левски през лятото. Той отхвърли възможността бившият наставник на "Берое" да застане начело на „сините“ към днешна дата, предаде БГНЕС.

„Нямам идея откъде идва тази информация, която се тирижира от обяд. Новината, доколкото знам, не е потвърдена от никъде официално, а пък ние най-малко като клуб може да знаем дали той ще напусне националния отбор. Не се е провеждала среща между мен, собственика Васил Божков и старши треньора Георги Дерменджиев относно това дали ще му се гарантира оставането в "Левски". Имахме днес работна среща със спортния директор Богдан Патрашку, която продължи час и половина и на нея говорихме за селекцията в клуба. Не е случайна тази шумотевица“, започна Колев.

ЦСКА и "Левски" със самоубийствено реми на Националния стадион

Той коментира възможността за нови играчи в "Левски". „Аз си върша всекидневно работата, знам откъде идва и защо тази шумотевица, такава е обстановката в Левски. Надявам се, че Дерменджиев не е притеснен, достатъчно е врял и кипял в професията. Гаранции няма нито за неговия пост, нито за моя – ако не постигаш резултати с "Левски", вероятността да си тръгнеш от клуба е голяма. Първо, към днешна дата, шансът Петър Хубчев да е треньор на "Левски", е нулев. Второ, дори да се стигне до треньорска рокада, тепърва трябва да седнем да я мотивираме и след това трябва да избираме следващия треньор. Не е на дневен ред, така че излишни спекулации са това. Наблюдаваме футболисти в Румъния, но не сме влизали в контакт с нито един от тях засега“, продължи той.

Изпълнителният директор на „сините“ коментира наказанието си от БФС и разкри защо нямаше минута мълчание преди началото на Вечното дерби между ЦСКА и "Левски" миналата седмица в памет на починалата легенда на „сините“ Сашо Костов. „Има два варианта относно санкцията - единият вариант е личностна саморазправа, другият е баланс - да се търси наказание и за едната, и за другата страна. Относно причината за липсата на минута мълчание в памет на Сашо Костов - причината не е в клуба ЦСКА, защото колегите, които са присъствали на техническата конференция преди мача изобщо не са повдигали тази тема – поради простата причина, че минута мълчание не може да се осъществи заради опасност от освирквания и поради враждата между феновете на двата отбора, така че това е единствената причина. Това, че не излязохме с черни ленти на екипите, е изцяло наша вина - недопустим гаф, който не трябва да допускаме повече“, завърши Павел Колев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.