Мъжът влязъл в морето с надуваем лебед, но вятърът го отнесъл навътре

Бившият световен шампион по плуване Филипо Манини помогна на турист, отнесен навътре в морето край Сардиния, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

Мъжът влязъл в морето с надуваем лебед, но вятърът го отнесъл навътре. Приятелите му предупредили спасителите, но близо до човека в беда се оказал много опитен плувец. За Манини, който спечели бронзов медал на Олимпийските игри в Атина през 2004 г., не било проблем да достигне бързо до мъжа.

"Плуващият имаше проблеми. В един момент той се изплаши, не можеше да се движи и нагълта вода. Когато стигнах до него, не можеше дори да говори", разказа Манини пред в. "Газета дело спорт".

ДА ПЛУВАШ С КАУЗА: Варненец влиза в ледените води на Черно море

Манини държал мъжа над водата, докато не пристигнал спасителят. "Направих каквото трябваше. Плувах възможно най-бързо, за да го спася. Важното е плуващият да е в безопасност", каза Манини. Той плувал наблизо с приятелката си италианската манекенка Джорджия Палмас.

Манини се оттегли от плуването през 2018 г., след като беше наказан за четири години за допинг. Той е двукратен световен шампион на 100 м свободен стил - от 2005 г. и 2007 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.