Те ще правят нов политически проект

Заместник- председателят на Движение „България на гражданите“ (ДБГ) Найден Зеленогорски и още трима членове на националното ръководство напускат партията. Причината е подкрепата, която ДБГ даде за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, обясни Зеленогорски, предаде БНР.

„Това е просто самоубийство, но то не е самоубийство, това е убийство на партията. Хладнокръвно убийство на дясна партия. Хайде, да става въпрос за подкрепа на ляв кандидат в малка общинка, разбирам, но в столицата…“, мотивира се той.

Четиримата, които напускат ДБГ съобщиха, че ще правят нов политически проект. Те подкрепят кандидата на „Демократична България“ за столичен кмет - арх. Борислав Игнатов.

"Изпълнителният съвет на Движение "България на гражданите" изразява огорчение от решението на Найден Зеленогорски да напусне партията, най-вече за начина, по който беше направено и избрания момент", се казва в съобщение на партията.

„Напускането месец и половина преди изборите е акт, който цели разколебаването ни в изпълнението на резолюцията на Националното събрание на ДБГ от 30 септември за разрушаването на монопола на ГЕРБ в местната власт“, посочват от ръководството.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.