Днес хората сменят счупени дограми на жилища в близост до взрива

Взривиха колата на помощника на известния частен съдебен изпълнител - Кръстьо Ангелов. Нападението е извършено около 02.15 ч. в нощта срещу четвъртък на ул. „Иван Асен II” в Стара Загора. Официалната версия, по която работят разследващите, е отмъщение във връзка с работата на кантората. Взривът е нанесъл щети и по намираща се в близост сграда. Има множество счупени прозорци. Хората и днес продължават да подменят дограмите си. Предполага се, че бомбата е с газ и е идентична на тези, с които се взривявали банкомати. 

„Около 2.20 часа станах да нахраня дъщеря ми и чух много силен шум. След около 5 минути ми звънна един от съседите и каза, че е гръмнал гаража срещу магазина, беше счупено стъклото му. Вчера го сменихме и вече сме по-спокойни”, коментира живееща в близост до взрива жена.

Взривиха колата на помощник на частен съдебен изпълнител (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тя допълни, че кварталът по принцип е спокоен и за първи път се случва такова нещо.

„Работи се по множество версии в момента от колегите, като една от тях е наистина професионалната дейност на съпругата в пострадалото семейство. Извършват се множество експертизи, които ще покажат какво е било взривното вещество и как се е взривило то”, обясни комисар Валентин Георгиев от отдел „Разследване” към старозагорската полиция.

По думите му няма данни за отправени заплахи към семейството. Имало е подобни престъпления през последните години. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.