Над 1 100 000 000 души по света нямат тоалетни, а това води до смъртни случаи

На 19 ноември отбелязваме Световния ден на тоалетната. Кампанията е инициирана от ООН, за да се образоват хората по проблеми, свързани с канализация и хигиенните условия

„Химичните тоалетни се появяват преди около 70 години. Реално човечеството има нужда от тях, защото са мобилни, икономисват доста. Използването на такъв тип тоалетни спестява вода. Оказа се, че над милиард и 100 млн. души по света нямат тоалетни, което води до смъртни случаи”, разказа Димитър Николов, мениджър във фирма, предоставяща обществени тоалетни.

Миенето на ръце да продължава най-малко 20 секунди (ВИДЕО)

„За първи път тоалетната хартия се използва от китайците през 6 век. През 19 век американците я патентоват. Истината е, че човек прекарва 3 години от живота си в тоалетната. В крайна сметка както и да живеем, както и да се храним, всичко отива в тоалетната”, коментира още той.

ОПИТ ЗА РЕКОРД: Белгиец престоя върху тоалетна 165 часа

„Истината е, че според нашите наблюдения, българите не са много по хигиената. Всеки ден имаме случаи на обърнати кабини, на вандалски прояви. Явно младежите, които са направили това нещо, искат да установят колко е устойчива кабината. Тя е проектирана да издържи 50 години”, споделя мениджърът.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.