Кадри от посегателството се разпространяват в социалните мрежи

Нагли кражби и вандализъм по празниците във Варна. Посред нощ група младежи разбиха и ограбиха обществена тоалетна. Кадри от посегателствата се разпространяват в социалните мрежи и предизвикват стотици гневни реакции.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Подготвя ли се обир на жилищен блок? (ВИДЕО)

Собственици на магазини пък издирват двама мъже, които безцеремонно крадат стоки. От полицията съобщиха за NOVA, че са запознати със случая и извършват проверки.

„Това  е първата кражба при нас, но при колегите ни има поредица от такива случаи. Лошото е, че вече дори това се случва в светлата част от деня, което е наглост от тяхна страна. Не можем да направим абсолютно нищо, тъй като за такива дребни суми няма смисъл да се подават жалби, защото обикновено не се стига доникъде”, коментира продавачката в магазина - Катя Сергизова.

„ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА”: Изчезна част от коледната украса в Тутракан

„Материалните загуби в никакъв случай не са големи, проблемът е стресът, който се налага върху нашите колеги. Не сме подали жалба в полицията. След като пуснахме клипа в социалните мрежи, получихме информация за евентуалните извършители. Не очакваме реакция от полицията, по-скоро очакваме социален натиск върху крадците ”, каза Виктор Иванов - представител на собствениците на магазина.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Искра Урумова

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си