Катастрофата предизвика вълна от съпричастност и искания за справедливо наказание

Журналистът Милен Цветков загина при тежка катастрофа в София. Той чакал с колата си на червен светофар, когато друг автомобил, шофиран от дрогиран мъж, го помита.  22-годишният шофьор е в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение. Трагедията с Милен Цветков предизвика вълна от съпричастност към близките му и искане за справедливо наказание за извършителя. 

ЦВЕТЯ И СВЕЩИ НА МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА - СНИМКИ

Милен Цветков загина в жестока катастрофа

Кристиан Николов, причинил катастрофата, при която загина Милен Цветков, е задържан за срок до 72 часа. Той вече е и с повдигнато обвинение. 

Днес в СДВР беше извикана и майка му – Десислава Николова. Тя също е задържана за срок от 24 часа.

На разпит са били извикани и двама от пасажерите в колата, която е шофирал 22-годишният мъж. Оказа се, че единият от тях е син на депутата Лъчезар Иванов. Той е избягал от мястото на инцидента. Но днес сам се е предал в полицията. Той също е задържан за срок от 24 часа. Лъчезар Иванов сам се е свързал с вестник „24 часа”, за да разкаже тази информация. Той е обяснил, че това е синът му от първия му брак и няма контакт с него от 12 години.

Мъжът, предизвикал катастрофата с Милен Цветков - син на директора на "Винпром Карнобат"

Фаталният сблъсък между два джипа стана край мол в София навръх Великден. Водачът на колата, ударила автомобила на Цветков, седнал зад волана след употреба на наркотици. По думите на директора на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев на мястото на инцидента няма следи от спирачен път.

 „В следствие на удара автомобилът изхвърча на около 20 метра  вътре в кръстовището”, обясни старши комисар Хаджиев.

Екипите на Спешна помощ пристигат на място. Журналистът имал пулс. Качват го и тръгват към „Пирогов“, но по пътя издъхва.

„Водачът, предизвикал катастрофата, е от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г. В пътното му досие фигурира само едно нарушение", обясни ст. комисар Георги Хаджиев. „При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин“, каза още директорът на СДВР.

По първоначални данни на мястото на катастрофата няма спирачен път.

Днес в следобедните часове Кристиан Николов беше изведен от столичното 4-то РПУ, за да му бъде повдигнато обвинение. А за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховната касационна прокуратура. По информация на NOVA 22-годишният мъж е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. Тя отказа коментар за случилото се.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик майката на обвиняемия. На Икономическата полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил.

Бизнесменът Миню Стайков, който е в ареста от година и половина се оказва съдружник на майката на шофьора.

Същевременно в социалните мрежи се разпространява  клип, на който се вижда как същият джип, който помита колата на Милен Цветков, преминава на червен сигнал на светофар в центъра на София, но в друг ден и час. 

Вероятно утре или в сряда ще бъде поискан постоянен арест на Кристиан Николов.

Снимка: БГНЕС

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.