Те ще се състоят следващото лято

Британският певец и композитор Елтън Джон отлага 24 концерта, които трябваше да се състоят в САЩ това лято. Причината е пандемията от COVID-19, съобщи БТА.

"Елтън Джон дълбоко съжалява за това, че е принуден да отложи оставащите концерти от турнето Farewell Yellow Brick Road в Северна Америка, които трябва да се състоят от 22 май до 8 юли 2020 година", се посочва в съобщение, публикувано в официалния профил на звездата в Twitter.

Световни звезди от музикалната сцена изнeсоха концерти от домовете си (ВИДЕО)

Творецът и организаторите взели това решение заради риска от разпространение на коронавируса при масови мероприятия и заради сложната епидемична ситуация в САЩ.

Концертите на Джон, който е на 73 години, са пренасрочени за 2021 година. Очаква се скоро да бъдат обявени и точните дати. Закупените билети ще могат да се презаверят. По-рано Елтън Джон отложи и други 19 концерта в САЩ и Канада, които трябваше да се състоят от 26 март до 2 май тази година.

8-годишно момиче - на рояла на Елтън Джон (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!