И двамата са задържани от полицията

Тежка серия и от пътни инциденти днес. В Бургас блъснаха дете на пешеходна пътека, а криминално проявен шофьор направи луда гонка с полицията по пешеходната улица на морския град.

Инцидентът е станал късно снощи. Оказа се, че автомобилът е бил с крадени номера. Друг шофьор без книжка пък помете шест автомобила.

Около 23,30 часа водач на автомобил, каращ на дълги светлини вместо да спре на стоп палка увеличава скоростта и започва гонка с полицейски патрул. След като разбрал,че няма да избяга завил рязко към пешеходната зона. След резкият завой водачът на автомобила –беглец, тръгнал по пешеходната зона-Преминал покрай заведения та и масите, които въпреки късния час били пълни с хора.След това продължил надолу ,към следващата пешеходна зона

Гонката завършила в подножието на паметника Альошата, където беглецът се врязал в дървените скари.

Установено е че автомобилът е бил управляван от 39 годишен мъж от Сливен ,а заедно с него бил 27-годишен бургазлия, и двамата  криминално проявени. Дали отрицателни проби за алкохол и наркотици и са задържани.

Пияна пловдивчанка преобърна колата си

 „Чух удара и докато вдигна щората, колата вече беше изчезнала. Веднага звъннах на съседката“, разказа очевидецът Жина Меранзова.

А тази сутрин живеещите на тази тиха уличка в центъра на Бургас се събудили от силен трясък. Луксозен джип помита 6 коли.

Скъпият джип е спрян чак на две пресечки след мястото на верижната катастрофа. Собствениците на пометените автомобили настояват да се прегледат записи от охранителните камери в центъра на града,за да се установи скоростта, с която е карал шофьорът. „Полицията не може да му вземе алкохолна проба, понеже той не желае.Не могат да го закарат и в болницата да му вземат кръвна проба,понеже щели да му нарушат правата”, коментира Явор Михайлов.

В момента полицията издирва вторият младеж ,който според очевидци е бил в колата. А днес по обед 15-годишно момче е било блъснато на пешеходна пътека.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.