Покривът на къщата им е напълно изгорял

Кошмар за семейство от Калофер с две деца и възрастна двойка. Пожар ги остави без дом, след като покривът на къщата им изгоря напълно. Щетите от инцидента са големи, а след пламъците домът им не е годен за обитаване. Светкавично местните жителите започнаха кампания в помощ на пострадалите.

Петя и малкото й дете са били в къщата, когато избухва пожарът. За минути пламъците погълнали целия покрив. 

"Целият покрив и долу всичко е във вода - и двата етажа, 4 стаи с бани, плочата, всичко е напукано", разказва съпругът на Петя.

Два екипа огнеборци се отзовали на сигнала за пожара и започнали да гасят стихията. Бетонната плоча на къщата е спасила жилищната сграда от цялостното й опожаряване. Вероятната причина за инцидента е късо съединение.

„Ако плочата не беше бетонна, може би всичко щеше да изгори. При такава температура тя се нагрява, може да се напука, може да се наложи ремонт, но спаси цялата къща“, обяснява кметът на Калофер Румен Стоянов.

Светкавична е реакцията на жителите на Калофер, които вече изявиха готовност да помогнат на младото семейство, което остава на улицата с 3-месечното си бебе и по-голямото си дете. От местното кметство ще организират и кампания за набиране на дарения, с която да се възстановят щетите по дома на семейството от Калофер.

Репортер: Илиян Велков

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.