Досъдебното производство е за присвояване в особено големи размери

След разследване на NOVA Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за присвояване на партийни субсидии.

В предаването „Неделята на NOVA” журналистът Васил Иванов показа как лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов се отметна от предизборното си обещание да се откаже от субсидията и как за няколко години си купи луксозна къща и кола, а съпругата му – апартамент.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАСИЛ ИВАНОВ: Нови разкрития за председателя на „Възраждане”

Досъдебното производство е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, съобщават от прокуратурата. Разследването трябва да установи  дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията.

Сметната палата: Не сме се произнасяли, че няма възможност за отказ от държавна субсидия

Ще бъдат проверени изнесените в разследването на NOVA факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.