Засега насочената дата за вътрешнопартийни избори е 26 септември

БСП се събира за решаващ пленум. В основна тема вероятно ще се превърне изборът на нов лидер на партията. Новият председател ще се избира пряко от редовите социалисти, а не от Конгреса, както беше до момента.

Красимир Янков: Нинова предприема акции срещу правителството еднолично и с тесен кръг хора от БСП

Очертава се пленумът да бъде тежък. На него лидерът на партията Корнелия Нинова ще направи отчет за изминалата 2019 година, също и анализ на кризисната ситуация около  COVID-19 и мерките, които предлагат от левицата за справяне с проблемите.

Фокусът безспорно ще падне върху процедурните правила за избор на нов председател на БСП. Засега насочената дата е 26 септември, но се чуха мнения, че тази дата трябва да бъде изтеглена и изборът да бъде по-рано. Георги Гергов бе категоричен, че Корнелия Нинова трябва да си отива.

Красимир Янков: Подкрепен съм от широк кръг съмишленици

„Да не изпаднем в риска, ако има втора вълна, да не сее окажем в разкрачено положение. Трябва да се помисли и леко да се свият сроковете”, заяви Сергей Станишев.

„С две думи - Корнелия трябва да си отива. Вредна е за партията, вредна е за България. Има алтернатива в тая партия, винаги е имало алтернатива. Който и да е, но тя е вредна”, заяви Гергов.

НОВИ ЛИЦА: Кой има шанс за политическата сцена у нас?

Разнопосочни бяха и мненията на социалистите относно искането на Корнелия Нинова за стартиране на национална подписка с искане за оставка на правителството.