Собствениците на обекта имат 1 месец, за да изпълнят заповедта на кмета Елена Балтаджиева

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева е издала заповед за премахване на бариерите към комплекс във ваканционно селище „Русалка”. Според нея те са незаконни.

Министерството на туризма сезира прокуратурата за бариерата на "Русалка"

Монтираното преди 17 години съоръжение е обект на скандали, спорове и протести в региона. Няколко пъти бариерата е премахвана, но пак е слагана. През 2010 г. юристите на Община Каварна доказват, че пътят, който води до комплекса, е общинска собственост и е единственият, стигащ до плажната ивица. Година по-късно Административният съд в Добрич отхвърля жалба на фирмата собственик на обекта и постановява, че заповедта за премахване на бариерата от тогавашния кмет на общината е законосъобразна.

АБСУРД КРАЙ "РУСАЛКА": Общински път до плажа - с бариера и такса за паркинг от 8 лева

Теренът пък е собственост на държавния горски фонд и в този смисъл, според юристите в Каварна, бариерите са незаконни. „През 2015 г. е изтекло разрешението за поставянето на КПП-то пред комплекса с двете бариери. Оттогава насам собствениците на обекта събират средства от хората. КПП-тата са незаконни. Собствениците са получили заповедта за премахване на 12 юни. Определила съм срок от 1 месец това да се случи”, обясни кметът на града Елена Балтаджиева.

Репортер: Емил Дамянов

Още по темата гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.