Той е нарушил режима на самоизолация два пъти – веднъж, карайки велосипед в парка и втори път при семеен пикник на плажа

Министърът на здравеопазването на Нова Зеландия Дейвид Кларк два пъти наруши режима на самоизолация по време на карантината, което му струваше поста, съобщават „Otago Daily Times“ и БГНЕС.

Удължиха карантината в германската кланица - огнище на коронавирус

„Според него оставането му на поста министър само отклонява вниманието от правителствените мерки за борба с коронавируса и по-широкиет реформи в областта на здравеопазването”, заяви премиерът на страната Джасинда Ардърн. Тя е приела подадената оставка. До парламентарните избори на 19 септември длъжността ще се изпълнява от министъра на образованието Крис Хопкинс.

САЩ изкупиха запаса от лекарство срещу COVID-19

След въведената на 25 март в Нова Зеландия общонационална карантина Кларк на два пъти наруши режима на самоизолация – веднъж, карайки велосипед в парка и втори път при семеен пикник на плажа. Тогава Ардърн отказа да го освободи, като подчерта, че при нормални обстоятелства би го направила, но не и по време на пандемията. Заради нарушаването на карантината обаче здравният министър се лиши от длъжността асоцииран министър на финансите, което свали ранга му в министерския съвет. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК