Две от групите са карантинирани

Дете, две учителки и възпитателка от детска градина „Знаме на мира“ в Стара Загора са с положителни проби за COVID-19. Това потвърди зам.-кметът на града Иванка Сотирова.

Заразените са в добро състояние. Родителите са предупредени.

Направени са тестове на целия персонал, като предстоят повторни. Две групи са под карантина, а другите работят при стриктни мерки за дезинфекция и дистанция.

„По протокол е извършена пълна дезинфекция”, обяви Дияна Карашмалъкова, директор ДГ № 17, Стара Загора.

Осем учители с коронавирус в столично училище

„В момента и трите длъжностни лица и детето са в относително добро състояние, дано така да бъде и за техните семейства”, каза Иванка Сотирова заместник–кмет Стара Загора.

Спокойна е обстановката, имайки предвид обстоятелствата. Работим нормално с некарантинираните групи”, каза Дияна Карашмалъкова.

Предупредени са личните лекари на карантинираните и на всички семейства в градината. Част от родителите, определиха ситуацията като доста притеснителна.

Родители подкрепят персонала с положителни проби, пожелавайки им бързо оздравяване, като са изпратили послание в социалните мрежи. При строги мерки продължава и приемът и записването на нови деца в детската градина.

Заради COVID-19 е затворена и детска градина в село Оризово.

Информация: Георги Манев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.