Инспекторите ще дебнат за нарушители на оживени булеварди

Жестоки глоби за водачи и собственици на камиони, които замърсяват пътното платно…служители на ДАИ и на столичен инспекторат ще налагат санкции, заради непочистени гуми и ходова част или при превозване на непокрит с чергило товар.

Инспекторите ще дебнат за нарушители на оживени булеварди, край строителни обекти и на обходни маршрути. Поля Асенова, началник сектор в Столичен инспекторат заяви, че проверките, които са по разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, ще продължат с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”.

Автоинструктори със заявка за нов протест

Инспекторите следят за това дали тежкотоварните автомобили са с мръсна ходова част. На Околовръстното шосе, където тази сутрин се извършваше проверка, беше спрян камион, като на шофьора беше съставен акт. Превозното средство е било с мръсни гуми и калобрани и замърсява пътното платно.

Полиция и ДАИ проверяват автобуси и камиони

Целта на проверките е да се повиши качеството на въздуха в София. Глобата за физическите лица, неспазващи разпоредбата, е от 100 до 5000 лева. За юридическите лица санкциите са от 700 до 20 000 лева.

Подробностите гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.