Артистът в откровено интервю пред Мариян Станков – Мон Дьо

„В детството ми бях много нещастен. Изтърпял съм доста физическо и психическо насилие от съученици, от баща ми”. Това сподели пред Мариян Станков – Мон Дьо артистът Иво Димчев.

„Не ме разбираха, аз бях експресивно дете. Помня,че веднъж ме бяха затворили едни металисти в стая в училище и ме ритаха”, разказа певецът.

„2012-2013 г. дори нямах желание да живея, защото имах здравословни проблеми. Оказах се в бездънна улица, защото ако не пия терапия за ХИВ, ще умра от СПИН, а ако я пия ще умра от чернодробна цироза. Тогава се разделих с приятеля си. В един момент си промених перспективата и започнах да се грижа за себе си. Намерих покой. Единственият смисъл да живееш, е да живееш за другите. Имало е хора, които са отказвали да работят с мен, защото съм ХИВ-позитивен. Нивото на дезинформация в България е брутално в това отношение", заяви Иво Димчев.

Провокативният Иво Димчев за табутата в секса, любовта и самотата

По думите му да го наричат провокативен понякога го е обиждало. „За мен провокацията е вследствие от моето любопитството да изследвам неща, които са извън личната ми зона на комфорт. Провокативен е, човек чиято първоначална мисия, е да те накара да се чувстваш неудобно", смята певецът.

„Аз съм любопитен. Това много ми е помагало в работата ми на съвременен артист, но не знам колко ми е помагало в работата ми като естраден певец. Имам кармата на човек, който не се страхува да експериментира, което ме прави победител във всяка ситуация", каза още Димчев.

На въпроса кой актьор заслужава да бъде на стената на славата, той даде две имена.

„Наум Шопов. Начинът, по който той се движи, говори. Дори да махнеш текста, ти имаш огромно количество съдържание. Снежина Петрова е божествена. Тя е жената в българския театър. Дори да не говори, ти си щастлив, че  е там", коментира артистът. А Лили Иванова за него е пример за будител. 

„За мен истинският будител е човек, който създава нови правила, дори да задоволяват само него. Те са толкова категорични, че дори да не ги уважаваш, ти имаш респект към тях. Мисля, че Лили Иванова е добър пример за това. Тя е безкомпромисна. Може би е някакъв вид будител, защото е човек, който е показал, че може да държи високо ниво", смята певецът.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.