COVID-19 се оказа ключов фактор не само в животите ни, но и в изборите за президент на САЩ

Годината, в която Съединените щати избират 46-ия си президент, е и годината, в която светът се озова срещу непознат враг – COVID-19. Вирусът се оказа един от най-сериозните фактори в живота ни и предопредели избора на американски държавен глава.

Тази седмица в „Темата на NOVA” журналистите Миляна Велева, Николай Дойнов и операторът Димитър Василев анализираха влиянието на пандемията в изборите за президент и отговарят на въпроса може ли една нация да бъде обединена, въпреки коренно противоположното мнение кой е по-достойният ѝ лидер.

Д-р Антон Минасян поддържа теорията, че епидемията е изкуствено раздухана, за да навреди на действащия президент. Според него изборите за президент на САЩ са причината за високия брой заразени с коронавирус. Статистиката също не беше в полза на Тръмп. В дните преди края на изборите, САЩ регистрира рекорден брой новозаразени.

Как вирусът повлия на американските избори за президент и се оказа "невидимия кандидат" - гледайте в разказа на Николай Дойнов и Миляна Велева.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.