По думите му Видин граничи с най-бедните региони в Сърбия и Румъния, затова и той е от бедните

"Начинът, по който Радев обяви кандидатурата си, беше безвкусен. На 1 февруари в деня на Народния съд, да правиш злостни атаки и кандидатура за изборите, ми се стори страшно неуместно". С тези думи започна участието си в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS евродепутатът Андрей Новаков.

Мнението му е, че за лидерска битка трябват двама лидери, а той не вижда друг освен Борисов. А в БСП няма единомислие дали подкрепят Радев за втори мандат.

"Струва ми се нехигиенично от Президентството да говорят за борба с корупцията предвид случая с Пламен Узунов. Никой не може да каже на ОЛАФ кога да публикува разследването си", сподели той.

България ще получи 11.5 млрд. евро от кохезионните фондове на ЕС в идните седем години

Според него, ако се окаже, че по време на служебното правителство на президента, са разходвани неправомерно пари, ще стане интересно.

"България ще разполага с повече пари, отколкото е разполагала в момента. Ще има пари, както за COVID, така и за инфраструктура, земеделие и образование. За транспортна инфраструктура ще има почти двойно пари, за Северозападния регион ще има 200 млн.лв.", обясни Новаков.

По думите му Видин граничи с най-бедните региони в Сърбия и Румъния, затова и той е от бедните.

"Всички фирми, които отговарят на условията, могат да кандидатстват за помощ, няма ограничения. Разходите за коронавирус се възстановяват в рамките на календарната година", заяви Андрей Новаков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.