Той е избягал от местопроизшествието

Жена на 65 години е в болница с фрактури на крак и ръка, след като е била блъсната от автобус в Пловдив в петък сутринта. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града.

Инцидентът е станал около 6:20 часа сутринта на кръстовището на улиците "Царевец" и "Пещерско шосе". Жената пресичала пешеходна пътека на зелен светофар, а автобусът правил ляв завой. Шофьорът я помел, не спрял и продължил по маршрута си.

Цистерна се обърна на пътя Пловдив - Пазарджик

Автобусът е пътувал по линията Пловдив - Кричим. Имало е около 10 пътници, но нито един от тях не e подал сигнал в полицията.  

Шофьорът е установен при пристигането му на автогара Кричим. Полеви тест показал, че 48-годишният мъж е седнал зад волана под въздействието на наркотици. Взета му е и кръвна проба, чийто резултат се очаква. До момента той няма други криминални прояви.

От транспортната фирма, в която работи от 12-години, заявиха за NOVA, че както всяка сутрин, така и тази е бил тестван за наркотици и алкохол. Резултатите са били отрицателни.

 

 

Колегите му не вярват той да употребява наркотици. „Обади ми се да го сменя на работа. Обясни ми, че са блъснали някаква жена, той е минал покрай нея и сега искали да проверяват него. Друго не ми каза”, разказа един от тях.

Пострадалата жената е настанена в болница със счупен крак и със счупена ръка. Няма опасност за живота й. А шофьорът е арестуван за 24 часа.

ЗА БРОЕНИ ЧАСОВЕ: Две тежки катастрофи в София (ОБЗОР)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.