Опашки от желаещи да се имунизират се извиха пред редица здравни заведения

Дълги опашки от желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 се извиха през последните дни пред центровете за ваксинация. За целта здравните власти в страната осигуриха "зелени коридори", които да поемат наплива от хора. 

4300 лични лекари се включват в процеса на ваксинация. Целта е да се увеличи темпа за ваксиниране във всички фази. Организацията за влючването на ДКЦ-тата вече е изготвена. Държавата ще плаща по 10 лева за поставянето на всяка доза от ваксината. 

Над 11 000 души са ваксинирани за последното денонощие

Продължават да се водят преговори и с центровете за спешна помощ, които също да се включат в масовата ваксинация.

От днес е създадена организация за извършване на имунизации на всички желаещи граждани и в пет общински Диагностично-консултативни центрове в София. По разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова общинските ДКЦ-та се включват в масовата ваксинация. Това са 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация.

Доц. Кунчев: От утре във ваксинацията се включват личните лекари

Желаещите трябва да носят лична карта. На място ще им бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията. При възможност хората могат да носят документи от епикризи за придружаващи заболявания.

В 8 часа започна работа ваксинационният пункт в болница „Св. Анна” в София. Минути преди да отвори, пред пункта вече се бяха събрали хора, които чакаха на опашка да бъдат имунизирани. Ваксинация ще има всеки ден от седмицата между 8 и 17 часа.

Информация за адресите и телефоните на общинските ДКЦ-та могат да бъдат намерени на сайта на Столичната община ТУК

От днес във Военномедицинска академия е разкрита и втора зала, в която се осъществява имунизацията срещу COVID-19 съгласно Националния ваксинационен план и обявените „зелени коридори” за всички граждани, които желаят да се ваксинират с препарата на AstraZeneca.

ЗА ТРИ ДНИ: Около 30 000 са ваксинираните срещу COVID-19 българи (ОБЗОР)

В „Пирогов” „зелените коридори” продължават и през седмицата след 13 часа. Дотогава ще бъдат имунизирани включените в трета и четвърта фаза на ваксинационния план. Петте пункта на „Пирогов” ще работят до 17:30 часа. За хронично болните е необходима епикриза. Лична карта и бланка за информирано съгласие са необходими за всички, като бланката се попълва на място. 

В трите общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ също се извършва поставяне на имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани. Те трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията.

Заработи и първият денонощен кабинет за имунизации в столичната болница „Св. Иван Рилски”.

ДКЦ „Софиямед“ също се включи в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19, целяща увеличаване на темпа за ваксиниране във всички фази, съобщиха от здравното заведение. 
 
От неделя в кабинета за ваксинация срещу COVID-19 на ДКЦ „Софиямед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран, ще може да го направи от 9:30ч. до 14:30ч. без предварително записване. Ваксинациите ще се осъщесвяват в кабинет №13, ет.1 на ДКЦ „Софиямед“ - БЛОК 1, бул.“Г.М.Димитров“ 16 с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneca/Oxford.

В Медицински комплекс "Д-р Щерев" също беше отворен ваксинационен кабинет. В него всеки желаещ може да получи ваксина срещу COVID-19 след предварително записан час.

Личните лекари в Бургас вече получават ваксини срещу COVID-19

В МБАЛ „Медлайн“ също е осигурен „зелен коридор“ за имунизации в 4-та фаза, съгласно националния план. Той ще продължи да обслужва пациенти и ще бъде отворен през следващите дни, като от здравното заведение увериха, че са осигурени достатъчни количества ваксини и ще бъдат имунизирани всички, които проявят интерес.

От днес 25 мобилни екипа са на разположение на кметовете на отдалечени населени места из цялата страна, за да могат да бъдат ваксинирани българските граждани. „Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места". Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри, съобщават от правителствения пресцентър.

Министър Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират.

ПРОБЛЕМ ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ: Документите за ваксинацията са само на български език

Определени са зелените коридори за ваксинация срещу COVID-19 в четири имунизационни центъра във Великотърновска област, съобщиха от Областната администрация.
Имунизационните кабинети са в Регионалната здравна инспекция, в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов", в Кардиологичния медицински център във Велико Търново и в Общинската болница "Д-р Димитър Павлович" в Свищов. Информация може да намерите ТУК. 

ДКЦ „Пълмед“, гр.Пловдив, също се включи в инициативата за осигуряването на „зелени коридори“ за ваксинация срещу COVID-19. Всеки, който иска да бъде имунизиран, може да го направи с предварително записване на тел. 032/607 300 (в работно време). Имунизациите ще се извършват в делнични дни от 08:30ч. до 16:00ч. и в събота от 08:30 до 13:30 часа в кабинет №103, ет.1 в ДКЦ „Пълмед“ с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneca/Oxford.

В Пазарджик работят 14 специализирани кабинета. Препоръчително е желаещите да се обадят предварително по телефона, обявен на страницата на РЗИ, за да не се допуска струпване на хора пред пунктовете и да се спести чакането.

Здравният министър разпореди организация за ваксиниране на хора извън приоритетните групи

Във Видинска област от днес са разкрити пет имунизационни пункта, които осигуряват "зелен коридор" за имунизация срещу СОVID- 19. Цетровете са в Регионална здравна инспекция, в МБАЛ "Света Петка ", в "Медицински център "БИОМЕД-99" , в Медико-диагностичен център "Омега" и в МБАЛ "Проф. д-р Г. Златарски" -Белоградчик, в предварително обявени за целта часове от понеделник до неделя включително. При необходимост временните имунизационни пунктове ще работят и извън предварително посочените часове, уточняват от РЗИ-Видин.

В Монтанско имунизациите се правят на три места - в кабинет в сградата на здравната инспекция в Монтана, в държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана и в общинската болница в Берковица. Кабинетът в РЗИ ще работи от 13 до 17 часа, обявиха от здравната инспекция.

С цел осигуряване на възможност на всички желаещи да се имунизират срещу COVID-19, в област Враца ще работят дежурни кабинети за имунизация в: СБАЛПФЗ – Враца, МБАЛ „Христо Ботев“, Комплексен онкологичен център, „Нов медицински център“ , МБАЛ – Бяла Слатина, СБДПЛББ – Роман и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Козлодуй

В кабинета за ваксинация срещу COVID-19 в МБАЛ „Бургасмед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран ще може да го направи от 9:00ч. до 15:00ч. без предварително записване. Ваксинациите ще се осъщесвяват в Кабинет 1, ет.1 на МБАЛ „Бургасмед“  с доставената от РЗИ партида ваксини на Astra Zeneka/Oxford.

Четири временни ваксинационни пункта работят във Варна за осъществяването на извънредната имунизация на всички желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. Те се намират на територията на Регионалната здравна инспекция - 2 кабинета, в ДКЦ1 "Света Клементина" и кабинет в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение – Варна в структурата на Военномедицинска академия.

Проф. Петрова: Няма нужда от повече мерки, а от кампания за ваксиниране

В неделя работното време на кабинетите в РЗИ-Варна е от 9 до 14 часа, но при повече хора, то може да бъде удължено до 17 часа. Желаещите варненци да се ваксинират срещу COVID-19 в имунизациония кабинет на РЗИ-Варна, могат да се запишат на телефон: 0887713944.

Желаещите да се ваксинират в РЗИ-Русе в почивните дни (събота и неделя) с ваксината на Astra Zeneka/Oxford могат да се обадят за записване на телефон: 088 813 8142.

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен организира от днес, до 26 февруари - "зелен коридор" за имунизиране срещу COVID-19, съобщават от инспекцията. Всички граждани, които желаят да се ваксинират, могат да посетят разкритият вече имунизационен кабинет - в Медицинския център "Свети Иван Рилски" в областния град. Работното му време е от 9.00 до 18.00 часа, отбелязват от РЗИ - Шумен. От днес започва раздаването на ваксини - и на общопрактикуващите лекари от областта. 

В Плевен също вече има денонощен имунизационен кабинет за поставяне на ваксини. Това съобщи д-р Ирина Джикова от Регионалната здравна инспекция. Пунктът се намира на територията на университетската болница "Д-р Георги Странски".

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.