Прогнозите им са през 2021 г. търсенето да бъде с 45% по-високо, отколкото преди пандемията

Макар и да отстъпват по продажби на Lenovo, американските компании Dell и HP се възползваха по най-добрия начин от пандемията и увеличиха значително доставките си на персонални компютри през миналата година. 

Резултатите на двете компании за последното тримесечие и цялата година отразяват тенденция на пазара към засилено търсене на персонални компютри. Така например, Dell е успяла да продаде 50 милиона бройки, включително ноутбуци и таблети, което е рекорд.

Нещо повече, през настоящата година компанията от Тексас планира да увеличи доставките на персонални компютри с 3 до 5 процента, което предвещава нов рекорд в бизнеса на този производител.

Google заплашва да направи „Андроид“ платена заради огромната глоба от ЕС

От компанията са убедени, че дори след приключване на задължителната самоизолация, лаптопите ще останат търсен продукт. Прогнозите им са през 2021 г. търсенето да бъде с 45% по-високо, отколкото преди пандемията. Същевременно обаче, за производителите ще бъде трудно да удовлетворят повишеното търсене, заради дефицит на отделни компоненти.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.