Обсъжда се и идеята държавната помощ в туризма да бъде използвана за безплатни лагери на ученици и студенти от Северна Македония

Президентът Румен Радев заяви, че България ще дари голямо количество ваксини срещу коронавирус на Скопие. 

Държавният глава каза, че се обсъжда идеята държавната помощ в туризма да бъде използвана за безплатни лагери на ученици и студенти от Република Северна Македония в българските планински и морски курорти.

Продължава посещението на Румен Радев в Италия

„Да прекарат част от ваканциите си и това да бъде ангажимент на тези хотели, които с държавната поддръжка да осигурят напълно престоя и да имаме някаква образователна, някаква хуманитарна програма. Ако ние успеем това да го постигнем, това всъщност ще бъде най-важната крачка за преодоляване на десетилетната пропаганда и противопоставяне на хората от нашите две страни“, каза Радев.

„Италия подкрепя българската позиция по темата за разширяване на страните от Западните Балкани”. Това каза президентът Румен Радев след среща в Рим с италианския си колега Серджо Матарела. Радев подчерта, че напредък по европейското разширяване ще има при категорични позиции на самите държави кандидати. 

Румен Радев се срещна с папа Франциск (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Обясних много ясно българската позиция - че ще имаме напредък по въпроса на разширяването, когато и самите страни демонстрират ясно, категорично, необратимо тяхната воля за напредък. Това се вижда, това вече си оценява от много европейски лидери. Президентът Матарела е изцяло солидарен с нашата позиция. Всички искаме да видим възможно най-бързо тези страни по техния европейски път, но има ясни критерии за членство, така че всяка страна трябва да покажа, че устойчиво и необратимо ги изпълнява”, посочи той.

Източник: БНР