
Снимка: iStock
От БАБХ тръгват на инкпекция от понеделник
Българската агенция по безопасност на храните започва от понеделник проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна.
Предприятията ще бъдат проверявани до 30 юни, а до 30 септември ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито, подвижни обекти и др. за продажба на сладолед без предварително опаковане, съобщават от БАБХ.
Италианец постави 125 сладоледени топки в eдна фунийка (СНИМКА)
В производствените предприятия инспекторите от дирекция „Контрол храни“ ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт и ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.
В обектите за продажба Агенцията по храните ще инспектира хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.
Последвайте ни