Премиерът е на посещение в родното му село Поповица

Нов кръг от задочния спор между бившите управляващи и служебното правителство. Премиерът Стефан Янев отхвърли обвиненията за пристрастност и водене на предизборна кампания, отправени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Янев е в родната си Поповица на среща с кметове на малки населени места.

ГЕРБ с критики към работата на кабинета "Янев"

Преди тази среща пред журналисти Янев заяви, че служебният кабинет не е партиен и не участва в кампании.

Стефан Янев обеща и нови „интересни развития” в близките дни и коментира има ли скандални назначения в митниците.

„Относно въпроса дали водим предизборна кампания? Интересно е за кого, след като правителството е непартийно. Ние работим за хората, отговаряме на техните нужди и въпроси”, каза Янев.

Служебният кабинет се отчете след 35 дни работа (ОБЗОР)

Той отхвърли обвиненията за скандални назначения в митниците. „Нека да престанем да обсъждаме назначенията с епитети. Да гледаме и следим тяхната дейност и резултатите от дейността им. В близките дни ще има интересни развития. Мисля, че и днес има една реализация на контрабанда, свързана с наркотици. Нека видим резултатите и тогава да видим дали са скандални, или не”, каза Янев.

Той увери, че машините за гласуване в чужбина ще бъдат закупени навреме  и доставени в секциите. „9600 машини за гласуване вече са осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500 машини. Машини ще има”, каза Янев.

Кметицата на Поповица подари на премиера негов портрет на фона на родното му село. Снимка: БТА