Десетки домове бяха наводнени, а част от покривите им отнесени от вятъра

Започна описването на щетите от проливния дъжд, който наводни Лом преди два дни. Според представители на Общината ситуацията на повечето места вече е нормализирана. Изключение правят две от улиците на града, където е необходима още работа.

По-рано днес стана ясно, че от Лом ще поискат помощ от държавата, за да се справят с щетите от бурята. Очаква се стойността на всички поражения да стане ясна до средата на седмицата.

Буря нанесе сериозни материални щети в Лом (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Беше много страшна нощ. Всичко започна с ураганен вятър. Малко по-късно водата вече носеше отломки по улиците. Според нас една от причините са премахнатите шахти, където водата се събираше”, разказват граждани на Лом.

 

 

Най-критична остава ситуацията на две улици, едната от които е част от Републиканския път Лом- Козлодуй.

Над 70 дървета са премахнати за последните часове в града, които са били препречили улици и са паднали върху къщи. Основните булеварди и кръстовища са почистени от наносите и калта. 

 

Според представители на Общината ситуацията вече се е нормализирала.

„Всички екипи работиха денонощно. Най-доброто в ситуацията е, че няма жертви и пострадали. Имахме десетки дървета, които бяха препречили основни улици и бяха влезли в частни дворове. Те също се премахват, а улиците се почистват”, обясни Любомир Замфиров.

ДЕН ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ЛЯТОТО: Бури и градушки нанесоха сериозни щети в страната (ОБЗОР)

„Прословутата улица „Добруджа” е отнесена. Пътят Видин – Лом – Козлодуй също е претърпял големи щети”, добавя той.

Утре на място щетите ще огледа премиерът Стефан Янев.