Разглеждането на делото по същество днес беше отложено

Върховният касационен съд измени мярката „домашен арест” на бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева в „парична гаранция” от 10 000 лева. Внасяйки тази сума, тя ще може да излиза от дома си.

Един от мотивите за решението на съда е бременността на Иванчева, заради която тя често трябва да посещава лекари.

Десислава Иванчева обяви, че е бременна (ВИДЕО)

В сила остава забраната да напуска страната.

„От три години съм безработна. Имам доста разходи плюс бременността, изследвания, лекарства. Вероятно ще направим кампания, да ми помогнат хората да изляза на свобода и да мога да се погрижа за себе си, за детето, да се разхождам, да ходя спокойно на прегледите”, заяви Иванчева.

Часове по-късно тя съобщи във Facebook, че гаранцията й е платена от адвокат. За това, че парите са преведени по сметката на съда, потвърдиха и от ВКС пред NOVA. Така бившата кметица на "Младост" вече ще може да излиза от дома си.

 

 

„Аз смятам, че делото трябва да бъде върнато директно на прокуратурата, за да се прецизира обвинението, защото до ден днешен не знам в какво е обвинена клиентката ми”, заяви Емануил Йорданов, адвокат на Биляна Петрова.

Разглеждането на делото по същество днес беше отложено заради това, че магистратите изискаха документи от Висшия съдебен съвет.