Приятели и колеги на убития твърдят, че има и друг мъж, замесен в убийството

Бургаският съд остави в ареста обвинения за отвличането и убийството на 28 годишният Юмер Мехмед. Тялото му беше открито в сряда вечерта.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Обвиненият Станимир Рагевски беше посрещнат пред съдебна зала от приятели и колеги на убития. Те твърдят, че има и друг мъж, замесен в убийството.

Откриха разчленен труп на мъж в Бургас (СНИМКИ)

„Убийството е извършено с изстрел, произведен от огнестрелно оръжие в тила на жертвата. Трупът на пострадалия е бил разчленен с режещ инструмент”, заяви окръжният прокурор Георги Чинев.

По-късно тялото е пренесено в чували в тресавището на езерото Вая, където са били открити от криминалистите. Според адвоката на Рагевски - Ваня Радиева нямало достатъчно улики срещу него. „Няма достатъчно доказателства, че той е извършил убийството”, каза тя.

Разчлененото тяло в Бургас: Повдигнаха обвинение в убийство на бизнесмен

Пред Съдебната палата час преди заседанието дойдоха десетки мъже, които се представиха за приятели на убития Юмер. Разказаха, че той и Рагевски се познавали отдавна. Юмер изпълнявал поръчки на бизнесмена, заради които престоял в ареста близо година и половина като част от групата на Димитър Желязков по прякор Митьо Очите. След излизането под домашен арест, твърдят мъжете, поискал да бъде компенсиран финансово, за да купи кола на приятелката си. Близките на Юмер негодуват и заради това, че друг мъж, който е бил в апартамента с обвиняемия, е пуснат на свобода.

Въпросният мъж беше разпитан като  свидетел, а какво каза в своя защита обвиненият Рагевски, медиите не успяха да чуят. Съдия Петя Георгиева накара журналистите да напуснат залата, след като отказаха да се представят в присъствието на обвинения в жестокото престъпление.