Чрез социалната мрежа Instagram тя става глас на хората в страната, овладяна от талибаните

Популярната американска актриса и специален посланик на Върховния комисариат на ООН за бежанците Анджелина Джоли се регистрира в социалната мрежа Instagram, за да разказва за случващото се в Афганистан, съобщи ТАСС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Сега народът на Афганистан губи възможността да общува в социалните мрежи и да изразява свободно мнението си. Затова в Instagram ще споделям техните истории и гласовете на хората по целия свят, които се борят за основни човешки права", написа Джоли в първата си и единствена досега публикация в страницата.

В нея тя сподели и писмо на афганистанско момиче, което разказва за промените в обществения живот след идването на власт на радикалното движение "Талибан". Момичето пише, че преди жените са имали възможност открито да отстояват правата си, да работят и да учат. Сега в обществото цари страх, макар някои хора да смятат, че талибаните са се променили. "Смятаме, че правата ни се нарушават", пише момичето на английски език.

Джоли: Дискриминацията на база религиозна принадлежност е "игра с огъня"

Страницата на Джоли вече има пет милиона последователи.

Анджелина Джоли посети бежански лагер в Йордания (СНИМКИ)

На 15 август бойци на радикалното движение влязоха без бой в столицата Кабул и за няколко часа установиха контрол над столицата на Афганистан.

Близо 15 000 чакат Джоли на гръцко-македонската граница (ВИДЕО+СНИМКИ)
 

Източник: БТА