Те не се предават нито пред мечките наоколо, нито пред старостта

Отвеждаме ви в Троянския балкан. Ще ви запознаем с балканци, които не се предават нито пред мечките наоколо, нито пред старостта. Те са баби и дядовци, предпочели да живеят в баира, но да не напускат домовете си. Всеки месец по веднъж до тях стига помощ. На колелата на 30-годишна Лада Нива един ловец с пушка на рамо им носи провизии, за могат да оцелеят.

От падането на Комунизма до днес, задуха ли Северняка, в Троянския балкан хора и животни започват да стъпват леко и да се ослушват. Защото на лов излиза Тошовата дружна.

„Аз съм ловец от 91-ва година. От началото на демокрацията. Най-хубавото е разходка в гората с приятели, след това сядаш, правиш един хубав обяд пак с приятели. Ядене, пиене, веселба”, сподели ловецът Тодор Банков.   

За ужас на всяка дива свиня, ударната дружина е 41 души, все смелчаги. „От тях имаме две жени, винаги са наравно с нас. Жената при нас е мъж”, добави Банков.

И тази година в началото на месеца открили ловния сезон в очакване някой да бие стария рекорд за най-голяма отстреляна дива свиня.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.