Леглата за лечение на коронавирус са около 200, 35 са за интензивно лечение

В Университетската болница „Александровска” леглата за пациенти с COVID-19 вече са около 200. 35 са за реанимационно и интензивно лечение.

Учен: До Коледа смъртните случаи от COVID-19 може да станат 7 пъти повече

"От тези легла, свободни към момента са само две. От леглата за по-леки случаи има около 30 незаети. Ежедневно поддържаме връзка с колегите. Aко се наложи пациенти да бъдат лекувани интензивно, имаме готовност за преструктуриране болнични стаи в такива за интензивно лечение”, обясни д-р Петър Грибнев, който е зам.-директор по лечебната дейност на Александровска болница.

 

 

Медицинският съвет е забелязал разлика при пациентите спрямо предишните вълни. Според д-р Грибнев те са по-млади. Зачестяват и случаите на заболели деца.

Пореден ден с висок брой новозаразени с коронавирус у нас

„Това е вълна на неваксинираните. Пациентите, които се влошават, отново са такива с придружаващи заболявания. Забелязваме по-рязко влошаване след един „светъл” период на заболяването. И много трудно изваждаме пациентите от това състояние”, обясни д-р Грибнев.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.