Ударили са се два тежкотоварни автомобила

Цистерна се взриви при челен удар с друг камион на пътя София– Варна край Велико Търново. Има и жертва. Заради сблъсъка първокласният път остана затворен за часове. Инцидентът е станал между двата разклона за великотърновското село Леденик.

 

 

При удара един от камионите се е запалил, а след това се взривил. Шофьорът му е загинал на място, научи NOVA. Другият водач е откаран в Спешна помощ с тежки обгаряния. Сигнал за произшествието е получен около 15 часа. Пет пожарни автомобила се бориха с овладяването и локализирането на пожара. В цистерната е имало над 30 тона дизелово гориво. Запалила се е и гористата местност наблизо.

Снимка: Мартин Георгиев, NOVA

Пътят беше затворен за близо 8 часа, защото трябва да бъде опесъчен и почистен. Леките автомобили се пренасочваха през село Леденик, а тежкотоварните - през Севлиево и Дряново. От полицията призовават всички водачи да шофират внимателно и с по-лека скорост през участъка.

 

 



С

Видео: БГНЕС

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.