Според експерти авторът е скрил послание в надписа на бутонелите

Копчета за ръкавели на писателя Иън Флеминг, които са с гравирани кодове на обратната страна в стил Джеймс Бонд, бяха продадени на търг в Оксфорд за 4400 британски лири, съобщи "Дейли мейл". Предварителната им оценка беше от едва 800 лири. Купилият ги колекционер не пожела да разкрие името си. На обратната страна на бутонелите е изписано WUS, SIL, UDH и NUF.

Даниел Крейг: Нямам нищо общо с Бонд, аз съм скучен домошар

Авторът на романите за агент 007 според експерти е закодирал по този начин някакво послание. Той носи за първи път перлените бутонели през 1962 г. на прием по случай пускането на първия филм за Джеймс Бонд "Доктор Но".

Две кралски семейства на премиерата на новия филм за Джеймс Бонд (ВИДЕО)

Флеминг, който е работил в британското разузнаване по време на Втората световна война, написва 12 романа и два сборника с разкази за Джеймс Бонд. Първата книга за приключенията на агент 007 "Казино Роял" е публикувана през 1953 г., а последната - през 1966 г., след смъртта на писателя.

Въз основа на книгите на Флеминг е създаден известният цикъл от екшън филми. Неотдавна излезе 25-ият филм от поредицата "Смъртта може да почака".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА