20 от тях са пуерториканци или потомци на пуерториканци

С новия филма си "Уестсайдска история" Стивън Спилбърг влиза в историята на САЩ, като залага на автентичен латиноамерикански актьорски състав.

Той прекарва повече от година в търсене на най-подходящите актьори в Латинска Америка и Австралия. 20 от тях са пуерториканци или потомци на пуерториканци, включително 89-годишната актриса Рита Морено, която спечели "Оскар" за ролята си на Анита във филма от 1961 година.

"В оригиналната версия никой от бандата на "Акулите" не беше с латино произход. Това бе първото нещо, коеот трябваше да променим. Избрахме актьори, които са потомци на идващи от Пуерто Рико, някои от тях са пуерториканци, живеещи в Ню Йорк, други са от Колумбия. Не искахме да гримираме лицата им, за да убиждаваме публиката, че са с латино произход", споделя Спилбърг. 

"Уестсайдска история" на Спилбърг оглави боксофиса на Северна Америка

В ролята на Бернардо, лидерът на "Акулите", влиза Дейвид Алварес, който е от кубински произход. Според него това е огромна стъпка напред в американската история.

"Стивън Спилбърг е пионер във филмовата индустрия, той дава пример на останалите, представайки ни повече възможности. Това, което се случва в момента, е настина красиво. Ние искаме да бъдем част от Америка, искаме да се интегрираме в обществото. Америка ни даде свобода, но е нормално да искаме да имаме същите възможности като всички останали", казва Алварес.

За всеки герой в новата "Уестсайдска история" се създават богати предистории, в някои от сцените върви изцяло испански диалог без субтитри.

Излиза нов филм на Стивън Спилбърг

"Наистина го аплодирам, защото той сякаш използва позициите си, за да каже, че всички режисьори могат да го правят, наистина му прави чест, че отдаде почит към културата ни. Смятам, че един от най-красивите уроци в "Уестсайдска истори" е, че тези две групи хора имат повече общи черти помежду си, отколкото различия. Искам да напомним на хората, че сме по-добри, когато сме заедно", заяви актрисата Ариана Дебоз.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.