Миналата седмица Отава посъветва канадците да не предприемат неосъществени пътувания

Дядо Коледа е получил разрешение за пътуване във въздушното пространство на Канада, след като е показал доказателство за ваксинация и отрицателен тест за COVID преди полета, заяви днес министърът на транспорта.

„Тази година се радвам да освободя Дядо Коледа и неговия екипаж да пътуват в небето на Канада“, каза министър Омар Алгабра.

„Когато говорих с Дядо Коледа (в телефонен разговор със Северния полюс), той ме увери, че е изпълнил всички предварителни изисквания за повторно влизане в Канада“, каза той.

Екипажът на Дядо Коледа, включително северния елен Рудолф, чийто „нос блестеше ярко в червено, преди да излети се увери, че няма симптоми на COVID-19 и също получи разрешение за полет.

Миналата седмица Отава посъветва канадците да не предприемат неосъществени пътувания в чужбина по време на коледните празници, заявявайки, че вариантът на Covid-19 Омикрон "ни кара да се страхуваме от най-лошото", включително от рязко повишаване на инфекциите и прекъсване на пътуванията.

Междувременно няколко провинции наложиха отново ограничения за общественото здраве, включително ограничения за размера на събиранията.

Алгабра призова сънародниците си да дадат своя принос за безопасността на другите, включително чрез ваксинация, носене на маски и спазване на дистанция от "поне десетина захарни пръчки", за да попаднат начело в списъка с добри дела.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС