Изобретението е дело на трима бивши служители на Илон Мъск

„Stellar Pizza“ е ресторант, който е напълно роботизиран и произвежда по една пица на всеки 45 секунди, пише „Инсайдер“. Той е основан през май 2019 г. от трима бивши служители на космическата компания на Илон Мъск - SpaceX.

В Тайланд ще предлагат пица с канабис

В момента „Stellar Pizzа“ работи само в Джорджтаун, Сиатъл, но планира да се разшири до Лос Анджелис следващата пролет. Поради пандемията от Covid-19 ресторантът не е отворен за посетители, но клиентите могат да поръчат доставка до дома или да вземат пицата си на място.

Тримата основатели на компанията, Бенсън Кай, Брайън Лангон и Джеймс Уахавайсън, са наели общо 23 бивши служители на SpaceX, за да им помогнат да изградят напълно автоматизирана машина за пица, която може да се побере в камион. Роботът може да приготви пицата от тестото до печенето за по-малко от 5 минути. След като започне процеса, може да произвежда една пица на всеки 45 секунди.

Робот доставя храна на карантинирани в Индонезия (СНИМКА)

„Няма значение дали имате нужда от 35 пици за вашето парти, просто поръчайте“, пише уебсайтът на компанията.

Клиентите на „Stellar Pizza“ могат да поръчат продукти с чушки, канадски бекон, пилешко месо, италианска наденица, както и веган пица, а защо не и само със сирене. Ако искате да направите своя собствена пица, тя ще ви струва между $12,75 и $20,95, а всяка основна добавка ще струва съответно между $2,95 и $4,95 за зеленчуци и месни продукти. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС