За по-малко от ден бяха събрани 15 000 лв

 За по-малко от ден бяха събрани 15 000 лв, нужни за възстановяването на екипировката на Планинската спасителна служба във Враца. 

Откраднати бяха около 400 метра специални въжета, сред които има и такива от скъпа материя. Липсват и над 40 карабинера за височинно спасяване.

„Това е специализирана техника, която е проследима, така че не препоръчвам на никого да я купува на черно, защото ще има неприятности”, предупреди в ефира на NOVA Цветан Христов, спасител в Службата.

Обраха планинските спасители във Враца

„Всички планински спасители в България са доброволци и те сами спонсорират дейността си. Сами купуват и екипировката си”, сподели Красимир Костов от БЧК.

Извършителите все още са неизвестни. 

“Надяваме се полицията да си свърши работата и да имаме удовлетворението, че престъпниците са наказани по някакъв начин. Надяваме се да намерят откраднатите неща. Ние не сме ги отписали още, не сме се отказали от тя”, казва един от спасителите. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.