По думите му цената на тока няма да скочи след падане на мораториума

"Управляващата коалиция попадна в капана на Нинова, Гьоков и Атанасова за мораториума на цените. Те се подлъгаха. На другия ден се опитаха да заоблят ъглите му. По-късно признаха, че не е добър. Това беше неудачна крачка на властта. Няма да има голям скок в цените след падане на мораториума. Втората грешка е намаляването на състава на КЕВР. Ще обмисля предложение за налагане на вето на президента". Това заяви за "Офанзива" Еленко Божков от Стратегическия съвет при държавния глава.

Той препоръчва АЕЦ-а да участва с по-голям процент в микса с регулиран пазар. Според него в първия си мандат Румен Радев е дал сериозна заявка за оставане в историята и за главна роля в политиката, а във втория си мандат ще затвърди това усещане.

 Ще бъде ли по-различен вторият мандат на Румен Радев

"И президентът, и премиерът говореха за възможността да се критикува властта, като и двете институции смятат, че Радев трябва да е коректив", посочи той. И припомни, че ръководството на ГЕРБ не е присъствало на церемонията по встъпване в длъжност. "Те дават лош пример, а говорят, че Радев е разединител", коментира Божков.   

По думите му трите му главни приоритета са демографската криза, правата на човека и образованието. "Той говори за "ние" относно това какво трябва да се прави и отправя покана да го направим заедно", смята той. И допълни, че Янев следи динамичната ситуация в геополитическо отношение и затова няма забележки към него.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.