Невъзможността на всички фенове да влязат е довела до паника и блъсканица

Най-малко осем починали и 50 ранени има след сблъсъци пред стадион Олембе в Яунде преди началото на двубоя Камерун - Коморските острови от Купата на африканските нации. Около 50 хиляди зрители са искали да влязат на стадиона в столицата на Камерун, за да наблюдават на живо домакините на турнира, но 60-хилядният стадион е бил с ограничение от 80 процента на капацитета заради пандемията от COVID-19. Невъзможността на всички фенове да влязат е довела до паника и блъсканица, в която са пострадали над 50 души по данни на близката болница Месаси. Поне шест души са загубили живота си.

"Някои от ранените са в критично състояние. Ще трябва да ги преместим в специализирана болница", съобщи сестра от лечебното заведение. От Конфедерацията на африканския футбол заявиха, че вече са започнали разследване на инцидента в кооперация с камерунското правителство и местния организационен комитет.

Откриха с пищна церемония Купата на Африканските нации (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Регистрирани са осем смъртни случая. Две жени на около 30 години, четирима мъежа на около 30, едно дете и едно тяло, което е взето от близките. Тежкият трафик е попречил линейките по-бързо да доведат пострадалите в болницата", коментираха от Здравното министерство на страната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.