Това стана след решението на съда за прекратяване на протестите

Канадската полиция арестува протестиращите, които отказаха да се изтеглят от ключовия мост, свързващ Канада със Съединените щати. Това стана ден след като съдът издаде заповед за прекратяване на блокадата на противниците на задъжителната ваксинация.

Трюдо: Канадските гранични пунктове няма да останат блокирани

По високоговорители служителите на реда предупредиха, че ще задържат всички, които не си тръгнат. Повечето демонстранти започнаха да събират палатките си, но имаше и такива, които останаха. В късния следобед полицията започна да арестува протестиращите и да мести камионите им.

„Всичко е на масата, защото тези незаконни действия трябва да бъдат прекратени и те ще бъдат прекратени. Не мога да кажа кога и как точно заради опасенията ни, че може да има насилие. Взимаме всички предпазни мерки за безопасността на хората, но най-сигурният начин да сложим край на това е всички да се върнат у дома точно сега”, заяви министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: