Преди няколко дни британският премиер Борис Джонсън предложи да се проведе на „Уембли“

Финалът на Шампионската лига на 28 май, който трябваше да се играе на стадиона на "Зенит" - "Газпром Арена" в Санкт Петербург, е преместен на "Стад дьо Франс" в Париж, заради започналата "пълномащабна инвазия" на руснаците в Украйна.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин свика "извънредно заседание" на изпълнителния комитет, на което официални лица обсъдиха кризата.

Преди няколко дни британският премиер Борис Джонсън предложи финалът да се проведе на „Уембли“, но този вариант изглежда неприемлив. По това време на стадиона има насрочени плейофи в английския футбол, а и „Уембли“ е определен за домакин на финала през 2024 година.

В УЕФА обмисляха и варианти, в които финалът ще се проведе на някои от стадионите в Рим, Мюнхен, Париж, Амстердам или Барселона. А до края на сезона Международната ски федерация отмени всички състезания от Световните купи с домакин Русия.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.