Кой ще го наследи на поста е решение на премиера, добави той

Подкрепяме решението на премиера да поиска оставката на министър Стефан Янев. Това каза в ефира на „Твоят ден” депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев.

„В синхрон с министър-председателя сме, както и с цялото правителство. Заставаме зад решението му за поискана оставка. Не може български министър да използва терминологията на Путин. Имаме забележки по работата на Янев”, обясни той.

Мирчев добави, че оценката за работата на Кирил Петков е отлична.

Петков: Ще поискам оставката на министър Янев

„За пръв път имаме премиер, който реагира адекватно в създалата се криза. В това време е важно да се постави акцент върху националния интерес, без значение от проруски залитания на различни хора. Имаме една основна задача и тя е да преведем страната през тази криза. България трябва да се докаже като истински съюзник на партньорите ни в НАТО”, каза още той.

Ивайло Мирчев отказа да посочи конкретни имена, които да наследят Янев на поста. На въпрос дали Николай Ненчев е евентуална кандидатура, депутатът обясни, че има по-подходящи от него.

„Това е решение на премиера”, каза още той.

Целия разговор вижте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.