Той каза, че разговорите му с президента Владимир Путин и с украинския му колега Володимир Зеленски се развиват положително

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че ще се срещне с делегациите на Русия и Украйна преди началото на утрешните преговори в Истанбул, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер. Ердоган посочи това в изказване след заседание на кабинета, на което са били обсъдени последните развития във войната между Русия и Украйна.

Ние сме страната, която полага най-много усилия за решаване на кризата по пътя на споразумение и диалог, посочи още Ердоган във връзка с конфликта между Русия и Украйна.

Той каза, че разговорите му с президента Владимир Путин и с украинския му колега Володимир Зеленски се развиват положително.

Руската делегация за преговорите с Украйна е пристигнала в Истанбул

Ердоган и Путин се договориха в телефонен разговор вчера следващият кръг от преки преговори между представители на Русия и Украйна да се проведе в Истанбул.

Турските медии съобщиха, че преговорите за мир между делегациите на Русия и Украйна ще започнат утре в 10.30 часа в двореца Долмабахче.

Анкара, която има ролята на посредник за разрешаване на кризата в Украйна, се надява преговорите в Истанбул да доведат до прекратяване на огъня.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БТА