Коментират разследващият журналист Йово Николов и директорът на „Антикорупционния фонд“ Бойко Станкушев

Шпионските скандали, които избухват у нас, са пиар акция, чиято цел е да се измести вниманието на хората. Около това мнение се обединиха разследващият журналист Йово Николов и директорът на „Антикорупционния фонд“ Бойко Станкушев в предаването „На фокус”.

„Винаги ще има шпиони в България, всякакви шпиони, включително руски, докато не вземем мерки като граждани и институции”, коментира Бойко Станкушев. Избухването на шпионските скандали отклонявало вниманието от други неща. „Другите неща са – колко години прокуратурата, начело с бившия и с настоящия си главен прокурор нищо друго не правеше, освен да покрива свои приближени”, заяви Бойко Станкушев.

„Очевидно България е център на руското разузнаване”, коментира Йово Николов. „Съставът на руското посолство е колкото съставът на английското, френското и германското посолство взети заедно”, коментира Николов. „Свидетели сме на множество разкрития. Проблемът е, че не следва нищо от тези разкрития. Прокуратурата изнася данни, ДАНС изнася данни и всичко спира до гоненето на руски дипломати”, коментира Николов.

„Очевидно има много шпиони, които са с дипломатически имунитет. Но тези, които ги зареждат – една част са хора, заемащи не чак толкова високи позиции в специалните служби, в икономическите”, коментира Станкушев.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова