Акцията е изцяло доброволна

Голяма акция по почистване в столичния „Манастирски ливади-изток” провеждат жителите на квартала тази събота. Акцията е изцяло доброволна, хората се организират сами.

"Искаме да обитаваме приятен, чист и комфортен град, така че нека да започнем от квартала си, като направим така че да не остане найлоново пликче по улиците и поляните на "Манастирски ливади-изток", призовават жителите на квартала, а организацията набира все по-голяма скорост и популярност.

Акцията срещна разбиране в лицето на част от големите строители в квартала, които са и допринесли за завидното количество боклуци, разпилени от вятъра в последния мартенски ден. 

Самоорганизацията на хората съвпада с началото на пролетното почистване на София. От Столичен инспекторат и район "Триадица" са подсигурили чували и ръкавици за почистването, а след финала на съботната оборка ще се погрижат и за извозването на събраните боклуци.

Организаторите се обърнаха към всички свои съседи с призив, който има желание и възможност, да се присъедини към пролетното почистване. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Илиян Ушеров
Източник: БГНЕС