От днес работят 9 гишета за регистрация на самия граничен пункт

Днес вече няма струпване на украински бежанци на ГКПП „Дуранкулак”, след кризисната ситуация през уикенда, когато имаше по 20-25 автобуса с чакащи да бъдат регистрирани на място, предаде БГНЕС.

Така и не стана ясно кой е издал негласната заповед това да се случва на входа на държавата, а не на пунктовете, които са разкрити във всички полицейски участъци – 11 на брой в цялата област Добрич.

Спешна нужда от доброволци на граничния пункт „Дуранкулак”

От днес работят 9 гишета за регистрация на самия граничен пункт. Предстои разкриването на още два, съобщи директорът на ОД на МВР Добрич, Явор Колев.

Огромна е нуждата от доброволци обаче, тъй като гишетата на контролния пункт работят 24 часа. И през нощта пристигат жени, майки с деца. Засега има осигурени доброволци за тази вечер. Първите доброволци са били вчера, в неделя след отправените апели за помощ. Необходима е организацията на още. Към момента пунктът се захранва основно от дарители и БЧК. В дадени моменти остават без храна и вода, разказват доброволци, които работят тук от 40 дни. Те споделят, че са имали моменти в които са разполагали само с едно малко шише с вода и е трябвало да разливат в няколко чашки. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: