Засилва се контролът на пътя заради очаквания интензивен трафик

В навечерието на Великденските празници – държавата с мерки за сигурността в празничните дни.

Засилва се контролът на пътя заради очаквания интензивен трафик, униформените ще следят и за сигурността около храмовете.

От 22 до 25 април градският транспорт в столицата ще работи с празнично разписание, а в нощта срещу 24 ще е с удължено работно време до 01:30 часа.

Рашков: Ръст при тежките ПТП в София и Пловдив

До момента от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са направили 1118 проверки в храмове, ресторанти, хотели и хижи.

За Великден са осигурени 29 противопожарни автомобила, които да бъдат на разположение на големите храмове в страната в София, Бургас, Враца, Видин, Пловдив, Шумен, Ловеч, Перник, Монтана, Хасково, Сливен и Смолян.

Георги Толин от ГДПБЗН призова да се внимава, когато се палят свещи по време на празничните дни.

Румяна Борисова от Главна дирекция „Гранична полиция” очаква по-голямо струпване на автомобили по българо-турската граница.

България е втората най-стресираща за шофиране държава в света

Инсп. Мария Ботева от ГД "Национална полиция" увери, че всички технически средства ще бъдат използвани с цел обезпечаване безопасността по пътищата като отбеляза, че камерите засичат скоростта и в тъмната част на денонощието. Тя подчерта, че освен служители на „Пътна полиция”, тези, работещи в отдел „Охранителна полиция” също ще могат да проверяват водачите на автомобили.

Статистиката сочи, че настъпилите произшествия по време на великденските празници през 2021 г. са били 90 с 11 загинали и 109 ранени.

Гл. Дарин Димитров от отдел „Охранителна полиция” също увери, че са взети всички мерки за осигуряване безопасното протичане на празниците.

Серия от кражби в квартал в София

Инсп. Росен Белишки от сектор „Престъпления против собствеността” към ГДНП обяви, че за първото тримесечие на 2022 година има регистрирани 999 домови кражби. За същия период на миналата година те са били 1223 за цялата страна. Инсп. Белишки обясни, че цивилни служители на МВР ще бъдат разположени на ключови места в страната, но не разкри кои са те.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Росана Манева